Контрабандни цигари в тайници на четири ТИР-а откриха митничарите на Лесово


2013-04-04

1 100 кутии контрабандни цигари в тайници на четири ТИР-а с чуждестранна регистрация откриха митническите инспектори на митнически пункт Лесово. Камионите са превозвали различни търговски стоки и трикотажни изделия от Турция. При извършените митнически проверки се оказва, че освен декларираните стоки в камионите има и цигари. Те са били укрити във фабрични кухини в ремаркетата и шофьорските кабини, превърнати в тайници. Съставени са четири акта по Закона за митниците. Един от нарушителите е турски гражданин, а трима са румънски граждани.
Осем опита за контрабанден внос на цигари от Турция, укрити в тайници на камиони и леки автомобили, са пресечени от митническите инспектори на Лесово само през последните дни. Иззети са 28 120 къса / 1 406 кутии/ цигари без акцизен бандерол и около 7 кг. нарязан тютюн за цигари.
20 са пресечените опити за контрабанден внос на цигари във все по-необичайни тайници по двигатели и купета на автомобили, разкрити от митническите служители на граничните пунктове в Лесово и Малко Търново в рамките на последния месец. 16 от нарушителите са български граждани, четирима са чуждестранни граждани.