8600 къса нелегални цигари задържаха митнически мобилни групи при проверки в района на ГКПП Маказа


2017-04-18

Шофьори крият контрабанди цигари в табло, калници и облегалки на леки автомобили

Митнически служители от митническа мобилна група към ЦМУ откриха  8600 къса /430 кутии/ контрабандни цигари при две проверки на ГКПП „Маказа" през празничните дни.

При първия случай контрабандните цигари са открити в лек автомобил „Опел Вектра" с турска регистрация. Лекият автoмобил е селектиран за щателна проверка при влизане в страната от Гърция. Шофьорът и неговата спътница, български граждани,  заявили, че не пренасят акцизни стоки. При проверката се установява, че в таблото и в двата предни калника са укрити цигари от марката „Karelia slims". Шофьорът признава, че цигарите са негови. Иззети са 5800 къса /290 кутии/ цигари.

 Само ден по-късно контрабандни цигари са открити в облегалките на предните две седалки на лек автомобил „Сеат Алхамбра" с българска регистрация. Колата е спряна за проверка на влизане в страната от Гърция. Откритите цигари без бандерол са от марката "Assos slims". Отново вината е поел водачът на автомобила, който заявява, че цигарите са негови. Иззети са 2800 къса /140 кутии/ цигари.

И по двата случая са образувани досъдебни производства по описа на Митница Пловдив.