Над 11 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митническите служители на МП Капитан Андреево


2017-08-07

 

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 42-годишен турски гражданин за незаконно пренасяне през границата на страната на прекурсори

11.180 кг таблетки с псевдоефедрин откриха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево в лек автомобил  с турска регистрация.

На 3 август 2017 г., около 19 часа, на ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи автомобили", от Република Турция в Република България пристигнал лек автомобил, марка „Пежо",  управляван от турски гражданин - Серхан Б. (на 42 години). По метода „анализ на риска" превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършената проверка митническите служители открили в естествените кухини, в багажното отделение, укрити 20 найлонови пликове, пълни с насипни бели таблетки. От извършения на място полеви наркотест е установено, че таблетките съдържат псевдоефедрин - прекурсор за производство на амфетамини. Установено е, че общото тегло на таблетките псевдоефердин е 11,180 кг. на обща стойност 7 826 лева. Лекият автомобил, с който е извършено нарушението, е бил задържан. Разследването по досъдебното производство се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. Днес, 7 август 2017 г., Окръжен съд-Хасково ще заседава по искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо обвиняемия Серхан Б.