30 кг паста за наргиле в пътнически куфари откриха митническите служители на МП Капитан Андреево


2018-09-10

30 кг паста за наргиле в пакети, укрити между дрехи в два пътнически куфара, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево.
Контрабандната паста за наргиле е открита при митническа проверка на влизащ в страната от Турция на 06.09. 2018 г. лек автомобил с марка „Мерцедес", управляван от британски гражданин. Шофьорът е пътувал със семейството си от Турция за Англия през България. На българския митнически пункт, шофьорът и пътниците са заявили, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила и багажа на пътниците, митническите служители откриват 30 пакета с паста за наргиле с надписи „AL FAKHER", всеки по 1 кг, без акцизен бандерол. Пакетите са били укрити между дрехи и лични вещи в два пътнически куфара, за които шофьорът е посочил, че са негови.
Контрабандната паста за наргиле е задържана. Срещу шофьора на автомобила -британски гражданин с инициали N.H., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците, за превозването на акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Снимка: архив