Близо 100 л контрабандна никотинова течност задържаха митнически служители на МП Калотина


2018-11-08

 

Близо 100 литра контрабандна никотинова течност задържаха митнически служители на Митнически пункт Калотина. На 4.11.2018 г. на МП Калотина пристига товарен автомобил, управляван от турски граждани, пътуващ със стока от Германия за Турция.

Камионът е отклонен за сканиране с рентгенова апаратура. В товарното помещение, пломбирано със сръбска митническа пломба, митническите служители забелязват, че наред с официалната стока има кашони с различна плътност.

При разтоварването на стоката е установено, че там се превозват недекларирани 96 еднолитрови разфасовки никотинова течност от две марки, както и 100 броя, в разфасовка 12 милилитра, ароматна  течност за електронни цигари марка от трета марка. Всички шишета били фабрично запечатани. За случая е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за митниците.

Никотиновата течност не е акцизна стока като тютюневите изделия, но за нея се дължи мито и ДДС и следва да бъде описана в митническите и транспортните документи на превозното средство.