Десетки хиляди фалшиви текстилни изделия, спортни обувки и чанти задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево


2017-04-21

 

30 372 чифта  мъжки и дамски чорапи, 12 361 текстилни изделия, 1039 чифта спортни обувки и 482 дамски чанти със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево при нови два случая.  Имитациите,  носещи лого на общо 19 световноизвестни  марки, е трябвало да стигнат до Полша, скрити в два камиона с полска регистрация, управлявани от полски шофьори. Камионите са селектирани за щателни митнически проверки, при които в единия камион митническите служители са открили 21 900 чифта дамски и мъжки чорапи, а в другия - 8472 чифта, по-голяма част от които с логото на Adidas, Nike, Puma, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Louis Vuiton, Armani.

При проверките са открити и общо 12 361 текстилни изделия- тениски, блузи, ризи, панталони, спортни комплекти, боксерки с логото на световноизвестни марки - Adidas, Calvin Klein, Armani, Polo, Disney, Burberry, Phillip Plein както и спортни обувки - съответно 779 чифта в единия от камионите и 260 чифта в другия, с фигуративните знаци предимно на Аdidas, Nike и Puma. В единия от камионите са открити и 482 дамски чанти с логото на Chanel, Guess, Louis Vuitton, Michael Kors.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.