Близо 60 кг тютюн за пушене задържаха инспектори от Митница Лом при 3 отделни случая


2017-08-11

 

Инспектори от Митница Лом задържаха общо 60 кг тютюн с неясен произход и без платен акциз. Общото количество е резултат от активните действия на митническите служители, при които са образувано общо 3 дознания срещу трима различни закононарушители в рамките на десетина дни.

Най-голямо количество тютюн /37.500кг/ тютюн е открит в Бяла Слатина на 7 август 2017г. при проверка на лек автомобил опел „Астра", движещ се по ул. „Крайбрежна". В багажника и в купето на колата митническите инспектори от сектор „Оперативен контрол" открили 4 черни найлонови чувала. В тях са открити общо 299 малки пакета с различни по грамаж разфасовки нарязан тютюн за пушене, без български акцизен бандерол.

Други 16 кг тютюн са открити на 29.07.2017г. при проверка на физическо лице на общинския пазар в гр. Криводол, област Враца.  Продукцията била нарязана и опакована в малки резфасовки, готови за продажба на дребно.

На 01.08.2017г., митнически инспектори към сектор "Оперативен контрол" на Митница Лом извършват проверка на частен имот в село Добролево, обл. Враца.  Открити са 280 къса цигари без български акцизен бандерол от марките BUSINESS ROYALS, ROSEMAN и MERILYN,  както и 5,650 кг. тютюн за пушене, също без български акцизен бандерол.

Образуваните и по трите случая дознания се водят от разследващи митнически инспектори в Митница Лом.