Десетки хиляди спортни обувки и дрехи, имитации на световноизвестни марки, бяха унищожени под контрола на Митница Бургас


2017-12-06

15 035 спортни обувки, спортни комплекти, тениски, шапки бяха унищожени на 30.11.2017 г., под контрола на Митница Бургас. Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.
Чрез механично нарязване бяха унищожени 7828 спортни обувки и 7207 спортни екипи, тениски и шапки, носещи логото на известни спортни марки.
Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2017 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.
За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.