Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Контрабандни златни изделия за над 170 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево навръх Нова година

Над 2,5 килограма контрабандни златни изделия и накити откриха митническите служители на МП Капитан Андреево навръх Нова година, при проверка на лек автомобил.
Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на митническия пункт в посока от Турция за България в новогодишната нощ на 31.12.2018 г в 23.40 часа, управлявана от немски гражданин. Шофьорът е пътувал сам. Пред българските митнически служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране.  По метода за анализ на риска и професионална преценка, митническите служители селектират автомобила за извършване на щателна митническа проверка. При проверката са открити, в джобове в дрехите на шофьора и поставени в кутии в различни чанти с лични вещи, над два килограма и половина изделия и накити от жълт метал. Според извършената експертиза от вещо лице, откритите изделия и бижутерски накити са от висока проба злато с общо тегло 2563.10 грама на обща стойност 177 033 лева.
Златото е иззето и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас, под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

 

 

снимка: архив

 

 

 

  • 1