Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Георги Костов се срещна с Ли Гуо, заместник-министър на Генерална митническа администрация на Китай

Директорът на Агенция „Митници“ г-н Георги Костов се срещна с г-н Ли Гуо, заместник-министър на Генерална митническа администрация на Китай по време на посещение на китайската делегация в България.
Основни теми на разговорите между г-н Костов и г-н Гуо бяха сигурност на търговската верига и взаимно признаване на програмите за одобрени икономически оператори, които теми са определени и като сфери на сътрудничество между ЕС и КНР в рамките на Споразумение за сътрудничество и взаимна административна помощ в митническата област, в сила от 01.04.2005 г. Беше обсъдена и възможността България да се включи в следваща фаза на Проекта между Европейската комисия и Китай за интелигентни и сигурни търговски пътища.
При разговорите в Централно митническо управление китайската страна представи новата си административна структура, която от 2018 г. включва и граничния фитосанитарен и ветеринарен контрол, като целта на мярката е ускоряване на обработката и намаляване на административната тежест както за бизнеса, така и за администрацията.
В рамките на посещението си китайската делегация посети и Митническо бюро Слатина  като интерес за гостите представляваше практиката за митническа обработка на земеделска продукция.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4