Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Лек автомобил, „тапициран” с над 80 кг тютюн за наргиле, откриха митническите служители на МП Малко Търново

83 кг контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители на Митнически пункт Малко Търново в пригодени за тайници кухини по цялото купе на влизащ в страната от Турция лек автомобил.

Колата, с марка „Citroen Xsara Picasso” с австрийски регистрационен номер, е управлявал румънски гражданин. Той е пътувал сам и е пристигнал на българския митнически пункт на 02.01.2019 г. около 09.30 часа, на трасе входящи автомобили. Пред българските митнически служители той е заявил, че не внася нищо за деклариране. След извършения първоначален оглед на колата, митническите служители откриват подозрителни индикации за интервенции по купето и селектират автомобила за щателна митническа проверка.

При проверката, която е извършена в специализираното за тази цел митническо хале на пункта, митническите служители откриват във фабричните кухини и на четирите врати на колата, в задните калници, в кухини на пода и под джантата на резервната гума общо 83 пакета, съдържащи по 1 кг недеклариран тютюн за наргиле, с марка „AL FAKHER“, с различни аромати.

Срещу шофьора на автомобила - румънски гражданин с инициали Н.Т. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В писмените си обяснения той  посочил, че е купил тютюна от Истанбул за лична употреба.

Недекларираната акцизна стока с пазарна цена 21 000 лв. и акциз в размер на 12 616 лв. е иззета. За обезпечение на евентуални вземания по съставения акт е задържан и лекият автомобил, послужил за превозване на акцизната стока през държавната граница, без знанието и разрешението на митническите органи.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6