Временно е преустановено пропускането на товарни автомобили през ГКПП Златарево

Временно е преустановено пропускането на товарни превозни средства през Митнически пункт Златарево в двете посоки поради възникналия пожар и близостта на трасето за обработка на камиони до горялата сграда. Алтернативни маршрути за товарните превозни средства са съседните гранични пунктове, с Република Северна Македония те са  ГКПП Станке Лисичково и Гюешево.
Снощи  за няколко часа напълно бе преустановено движението през пункта, като по-късно движението на леки автомобили е възстановено.

Малко след  17 часа вчера , 6 юни,   в РДПБЗН-Благоевград е получен сигнал за пожар в сградата на ГКПП Златарево, общ. Петрич. На място са изпратени 2 пожарни автомобила със 7 човека личен състав . Огънят е локализиран, установено е, че е тръгнал от ел. табло на първия етаж. Причинени са материални щети, няма пострадали хора.

Въпреки че има изгоряла техника няма загуба на информация, тъй като митниците работят в дигитална среда и данните се съхраняват на сървъри извън пункта, заяви снощи пред медиите заместник.-директорът на Агенция "Митници" Георги Александров.

Към момента няма информация кога преминаването на товарни автомобили през пункта ще е безопасно.

Последна актуализация: 7 юни 2019 г., 8,30 часа