Павел Тонев обсъди сътрудничеството с френските митници на среща с новия митнически аташе

Директорът на Агенция „Митници“ г-н Павел Тонев се срещна с г-н Кирстоф Бержон, който поема дипломатическия пост на митнически аташе на Република Франция, отговарящ за сътрудничеството с България и региона.

Срещата се проведе на 08.06.2021 г. в Централно митническо управление и на нея бяха обсъдени основни митнически теми както на европейско, така и на национално ниво. Г-н Тонев представи предизвикателствата и основните приоритети на Агенция „Митници“.  Той подчерта като фокус на новото ръководство на Агенцията, че с грижа за легалния бизнес активно се работи по противодействието на митническите и акцизни нарушения и борбата с трафика на наркотици.

Досегашният френски аташе г-н Жулиен Отре, който напуска България след четири години на тази позиция, отбеляза отличните си впечатления от оперативното сътрудничество със служителите на българските митници.

Г-н Тонев и г-н Бержон изразиха готовност за продължаване на активното и ангажирано сътрудничество между митническите институции на Република България и Република Франция.

В рамките на същия ден бяха проведени и оперативни срещи с представители на дирекции в Централно митническо управление.

 

На снимката – г-н Павел Тонев връчва Плакет на Агенция „Митници“ на г-н Жулиен Отре, досегашен аташе по митническите въпроси на Република Франция в Република България.

  • 1