Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Среща на Управляващия комитет на CELBET

Представители на 11 страни, Европейската комисия, Фронтекс, ОЛАФ, Европол се срещнаха на заседанието на Управляващия комитет (SC) на CELBET в Жежов, Полша.
Срещата се проведе в Полша на 7-8 май в един от южните градове на Полша, Жежов, близо до полско-украинската граница и беше открита от г-н Мариан Банаш, държавен секретар, началник на Националната администрация по приходите, който подчерта важността на проекта CELBET: - Днес CELBET е един от най-големите и най-практически насочени проекти в митническата област. Той има потенциала ефективно да допринесе към засилването на граничния митнически контрол и подобряването на стандартите за гранично управление.

Г-н Филип Кермод, директор от ГД „Данъчно облагане и митнически съюз“, изтъкна, че CELBET е успешен експеримент, показвайки съвместната работа в един дългосрочен аспект.
Ръководството на CELBET представи резултатите от шестмесечната работа на  CELBET, както и перспективите за предстоящите дейности.

По време на срещата представителите на различните държави посетиха и един от граничните пунктове с Украйна в Будомир, където митническите служители и гранична полиция извършват съвместен контрол на територията на Европейския съюз, в този случай от полска страна.