Митнически служители откриха контрабандни 3870 кутии цигари и 275 пакета тютюн за наргиле в товарен автомобил

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ и митнически служители на Митнически пункт Лесово откриха контрабандни 3870 кутии цигари и 275 пакета тютюн за наргиле, при митническа проверка на влизащ в страната товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. По случая е започнато досъдебно производство по описа на  ГД МРР,  което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.     

Окръжна прокуратура – Ямбол  задържа за срок до 72 часа румънския гражданин Бурка О. Той е обвинен за това, че на 11.11.2019 г. на ГКПП – Лесово, с товарен автомобил (влекач) и полуремарке, пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митницата, стоки за търговски цели в големи размери – 3870 броя кутии с цигари от различни търговски марки и 275 броя пакети с тютюн за наргиле – всичко на обща стойност 110 806 лева – престъпление по чл.242, ал.1, б.„д“ от НК.

Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо румънския гражданин.

  • 1
  • 2
  • 3