Хероин в тайник на микробус откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

39.710 кг хероин на стойност над 3.5 млн.лева откриха митническите служители от ТД Митница Бургас при проверка на микробус на МП Капитан Андреево, съобщиха на съвместен брифинг окръжният прокурор Иван Стоянов, зам.-директорът на ТД Митница Бургас Стефан Марашев и нач.отдел БОП – център Южен комисар Димитър Александров. 

На 24.09.2021 г. на МП Капитан Андреево пристига микробус с турска регистрация. Водачът, турски гражданин, е представил редовни документи за превозваната стока - платове. Микробусът е селектиран по метода „анализ на риска“ за щателна проверка, включително с рентген. При проверката се установява, че в специално изграден тайник в товарния отсек над шофьорската кабина са укрити 78 пакета с прахообразно вещество, обясни Стефан Марашев.

При извършения полеви тест веществото реагира на хероин. Общото количество на задържания хероин е 39.710 кг на стойност по цени за нуждите на съдебната система 3  573 900 лева, информира окръжният прокурор Иван Стоянов.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Шофьорът е задържан и предстои да бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа, допълни той.

По нареждане на Окръжна прокуратура ГДБОП провежда оперативно-издирвателни действия, при които е установено, че наркотикът не е предназначен за територията на България и не са замесени български граждани в трафика му, заяви по време на брифинга пред журналисти Димитър Александров, началник отдел БОП - център Южен.

  • 1
  • 2