Z6_HQ8A1O82K8HHE0Q1MGAVNIGQ05
Z7_PPGAHG800HEHE0QFP9POSQ0CD5

Митнически служители задържаха на ГКПП Гюешево 21 кг наркотици, укрити около двигателя на лек автомобил

Митнически служители задържаха 21 кг синтетичен наркотик, укрит около двигателя на лек автомобил.

 

Около 19,45 ч. на 03.06.2024 г. на изходящо трасе в района на ГКПП – Гюешево, област Кюстендил, служители от отдел „Борба с наркотрафика“ на Агенция „Митници“ отклонили за щателна митническа проверка лек автомобил, м. „Мерцедес Бенц“, с чуждестранни регистрационни номера. В двигателния отсек на превозното средство били открити 18 пакета с бяло кристалообразно вещество. При извършен полеви тест съдържимото реагирало на амфетамин. Общото му тегло е 21 килограма.

 

По случая е образувано досъдебно производство. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Кюстендил 41-годишният гражданин на Северна Македония е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Обвиняемият М.Р. е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стажа“ спрямо него.

 

Случаят е в рамките на операцията по противодействие на контрабандата на смесени екипи от четири институции – Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

 

  • 1
  • 2
  • 3