Митническите служители задържаха 9400 къса цигари в района на ГКПП Дунав мост при Русе

Митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“  задържаха 9400 къса /470 кутии/ цигари, при три проверки на 09.11.2019 г., в района на ГКПП Дунав мост -Русе.

При една от проверките пътнически микробус с румънска регистрация, управляван от български гражданин, който пътувал през ГКПП Дунав мост Русе в посока Румъния, около 8.40 часа, е селектиран за щателна митническа проверка. Митническите служители откриват, на различни места във фабричните кухини на превозното средство,  360 кутии /7200 къса/  цигари от 5 различни марки. Тютюневите изделия са облепени с български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите документи, според изискванията на ЗАДС за превоз на акцизни стоки. На водача на микробуса е съставен акт за установено административно нарушение.

При други две проверки, около 22.00 часа, митническите служители откриват контрабандни цигари, укрити в два товарни автомобила, управлявани от турски граждани. Превозните средства са селектирани за щателни проверки, включително и с мобилен рентген, при които на различни места в шофьорските кабини, са открити общо 110 кутии /2200 къса/ цигари без български акцизен бандерол, от марките „Pall Mall“, „Karelia OME“ с надпис Duty Free. Цигарите са задържани. На шофьорите са съставени актове.

 

снимка: архив

 

 

  • 1