Warning

Warning

Invalid configuration found. Contact the administrator.

 
Нелегален алкохол задържаха митнически и полицейски служители при две проверки

Митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“, както и полицейски служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, специализирани полицейски сили при ОДМВР- Плевен, РУ Червен бряг проведоха съвместна  акция по противодействие на нелегалното разпространение на акцизни стоки.
Към 10.00 часа вчера е предприето претърсване на адреси в село Девинци и град Червен бряг, обитавани от 55-годишен. В имот в селото инспектиращите са открили съоръжение за производство и изваряване на етилов алкохол, бъркалки, различни по марка и вид метални и пластмасови капачки, етикети, стикери от търговските марки, дозатори и гумени уплътнители, ПВЦ туби и стъклени бутилки - различна вместимост, без поставен на тях валиден акцизен бандерол, съдържащи течност, наподобяваща на етилов алкохол с мирис на ракия, водка и уиски с общо тегло около 300 литра и различен алкохолен градус. Иззети са 254 кашона, съдържащи от по 6 до 15 стъклени бутилки - с различна вместимост. Намерен е и газов пистолет с отстранена предпазна муфа и поставен пълнител с патрон с гумена сачма, както и 9 боеприпаса.
Действията са осъществени под наблюдението на Районна прокуратура – Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234 от НК, а работата по документирането му продължава.

Също на 12.12.2019 г., митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и полицейски служители от РУ Тетевен извършват съвместна проверка в частен имот, находящ се село в района на Тетевен. В стопанска постройка в двора митническите служители откриват 160 л. ракия, както и казан за изваряване, който в момента на проверката не е бил в процес на работа.