Z6_HQ8A1O82K8HHE0Q1MGAVNIGQ05
Z7_PPGAHG800HEHE0QFP9POSQ0CD5

Близо 100 кг марихуана откриха митническите служители на МП Лесово

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха 97, 952 кг марихуана в яхта, превозвана с товарен автомобил.

На 19.06.2023 г., около 11:20 часа, влекачът с платформа с турска регистрация пристига на МП Лесово на изходящо трасе към Турция. В зоната за митнически контрол водачът, турски гражданин, е представил документи, че превозва моторна яхта по направление от Полша за Турция през България. Декларираният плавателен съд е бил опакован с фолио.

Митническите служители селектират товарния автомобил за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура са установени зони в превозваната яхта с подозрителна плътност. При последвалата физическа проверка митническите инспектори откриват на различни места под седалките и в спалното помещение на плавателния съд 10 текстилни сака, съдържащи общо 165 пакета със зелено-кафява суха растителна маса. При извършения полеви наркотест съдържанието на пакетите реагира на марихуана. Общото количество открито и задържано наркотично вещество е 97 952 грама.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Ямбол.

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5