Z6_HQ8A1O82K8HHE0Q1MGAVNIGQ05
Z7_PPGAHG800HEHE0QFP9POSQ0CD5

Митнически служители откриха кокаин в двойна стена на полуремарке

В двойна стена на ремаркето на камион са открити от митническите служители шестте килограма кокаин на ГКПП „Калотина“. Наркотикът е намерен в специално изграден тайник – двойна стена на ремаркето на камион, след като товарният автомобил е селектиран по метода „анализ на риска“. 
На 20.04.2024г., при преминаването си през Митнически пункт Калотина в посока вход в страната композицията е отклонена за щателна митническа проверка от екип на отдел „Борба с наркотрафика“. След щателния оглед на превозното средство, те се усъмняват в габаритите на полуремаркето и специално изграден тайник – двойна стена, откриват два пакета. С полеви наркотест е установено, че съдържанието на пакетите реагира на кокаин. 
Общото тегло на веществото е малко над 6 кг, а приблизителната му стойност е около 1,5 млн.лв.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК, водено от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница София под надзора на Окръжна прокуратура – София.
С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен турският гражданин Б.К. – водач на товарния автомобил.

  • 1